Monday, June 8, 2009

Vine vara bine-mi pare

Nu, nu chiar. Adică vara e ceva frumos, aşa, per total, doar că o strică temperatura. Dacă ar fi mereu doojdoo de grade aş fi extatică. Bine, eu găsesc mereu motive de extaz. Şi chestiile asociate verii, alea da, alea fac toată piesa: băutură, somn până la ore exasperant de târzii, viaţă de noapte, tâmpenii, dormit la Meri zile-ntregi (atât de-ntregi sunt zilele alea că am până şi propria mea periuţă de dinţi la ea acasă, deci relaţia noastră ilegitimă s-a concretizat deja sub o formă sau alta :D).

Eh, temperatura e anevoioasă mai ales când ai spasmofilie şi te mai ia cu leşin prin fauna urbană. Aşa, momentele alea când vezi dalmaţieni sau pe Duhul Sfânt şi îţi doreşti să înceapă să ningă. Dar nu se poate, că eşti în autobuz şi staţiile-s atât de lungi că-ţi vine să te-arunci pe geam. Şi desigur, întotdeauna se găseşte o cucoană să-ţi tragă un cot în stomac, fiindcă o împingi. Babe nebune.

Ideea este alta. S-au deschis ştrandurile. Şi la ştrand, na, ca tot omu'. Şi de bine şi de rău, ai toate păsăricile şi păsăroii posibili. Ar merge un studiu de antropologie pe Ciurel, par example. Cred că am descoperi la tipologii de am putea inventa basme de secol XXI pentru posteritate. En fin, să trecem la subiect.

Şi eram eu în 41, tramvaiul-minune. Ăia-ţi vând acolo propria geantă dacă-i enervezi niţel. Serveţeleee uuu-meee-deeee, şerveţelee uscateeee, brichete, portofele, pixuri, cursul de istorie antică. Oameni cu mâini de pe care se scurge dexteritatea aşa cum se scurge grenadine-ul în pahar printre cuburile de gheaţă. Şi la Crângaşi, that's when we get funky. Se urcă toţi brotacii bronzaţi de pe ştrand, cu toate mamzelele aferente. Şi câteodată pe lângă mamzele mai sunt şi copii. Şi peturi de Timişoreana.

Ei, şi cum eram eu ca autista cu muzica-mi urechi şezând pe-un scaun pe care-l vânasem vreo 2 staţii, se urcă la Crângaşi un nene de vreo treij de ani, cu petul de bere- cel mai bun prieten al omului, cu nevastă-sa gravidă şi cu fiica, o puştoaică grăsuţă de vreo 8-9 ani care mă privea de parcă ar fi vrut să-mi scoată ochii cu mânuţa delicată a păpuşii ei Barbie. Şi bea în tramvai de parcă ar fi fost în Vamă, unde nu mai contează unde eşti, atâta timp cât bei. Şi nu numai el, dar şi nevastă-sa, care avea în mână o cutie de ceva energizant - pun pariu că-i atât de sănătos pentru copilul nenăscut. Şi s-au certat tot drumu', de mă gândeam că Dan Diaconescu ar mai fi făcut ceva audienţă cu ei. Crimă sângeroasă în tramvaiul 41, nesoldată cu victime.

De la chiloţi până la "Mă-ta e de vină pentru tot", s-au certat staţii interminabile. Şi el, ciuful familiei, roşu ca un rac storcit de-un tir pe trecerea de pietoni, îşi strângea la piept fiica - da, încă mă privea intrigată- şi sticla de bere. Păi mi se pare corect, mai întâi a fost berea şi apoi copila. Sau na, poate că şi berea a avut un aport important în naşterea fetiţei.

Şi în tot răstimpul ăsta eu tot mă gândeam cu cine dracu' votez. Am votat cu sufletul în mâna stângă şi ştampila-n dreapta, sperând să nu ne reprezinte nişte imbecili. Lucru care s-a şi întâmplat. Şi-atunci am realizat că-i degeaba în general şi-n particular.

Să avem numai succesuri, deci. Fie-ne reprezentarea-n UE fructuoasă.

8 dude:

fanel said...

Daca cotesti spre Constructorilor din Crangas te poti plimba cu 163/162 care sunt cred ca singurele autobuze unde se poate fuma seara in ele cu geamurile inchise, asta doar daca esti bronzat natural si ai pediegree.

SiAM said...

Iubesc Bucurestiul tau! Il faci sa para de poveste! :)))

vreauultimulloc said...

Parca mai bine vara in ratb decat iarna cand mai ai si haine pe tine si sunt 30 de grade si te dai apoi fleasca la -30 de zici ca faci sauna finlandeza invers.

UberSpaceChimp ^^ said...

Zic aşa :Iubesc vara pentru că pot să îmi car doar espadrile şi ceva sfoară de care să mă leg pentru căţărat ,şi nu mai trebuie să car tot felu de pelerine ,pioleţi,bocanci şi cojoace.

I fking hate it : se aglomerează terenul de atletism care până să fie primăvară târzie-vară nu erau decât cei care sunt pr0 şi vin regulat pe el.Adică vezi tot felu' de n00bi ;cocalarus atleticus multitaskigus ,în timp ce aleargă vorbeşte la telefon,

Îţi dai seamă cât de infect îi orasu

...mai ar fii dar 2lazy rite now

Luluts. said...

@uber cimpanzeul spaţial

să nu uiţi de bebeluşi. de ce este plin vara de bebeluşi? bebeluuuuşi! :((

!nv3rt said...

omg!! omg!! Babiez=FUBAR

I hate fucking babies,i mean what the fuck ,can't they just shut the fuck up.Babizz are a fking satan's tool of noisy clustefuck screams of hell.
Even my grandpa's(RIP) retarded cat if i say stop the fucking meowing and it fucking stop doing that and we aren't even the same species but somehow seems to understand.Noisy little cunts

UberSpaceChimp ^^ said...

mdea se pare ca am dat pubish fara sa verific ce am scris asa ca sry fo teh grammar

deA said...

@Lulu: sa-ti dau dezlegarea misterului - ii scot mamele retardate sa ii aeriseasca la soare, sa ii plimbe asa cum iti plimbi catelul. Si ii mai scot si ca sa se laude "Na, ca al meu e mai frumos decat a ta. Si na! ca al meu nu o sa vina niciodata bortos ca a ta!" Si ii mai scot si ca sa nu moara ele insele de plictiseala - pentru ca vor concediu de maternitate pentru ca le este lene sa munceasca dar nici rabdare sa isi educe odraslele nu au.